terug naar hoofdpagina


Patricia Wouters-van Dam (1969)

Na een loopbaan als journalist, heb ik in 2001 besloten een rigoureuze verandering in mijn carrière aan te brengen. Mijn interesse in de mens kwam tot dan toe tot uiting in de human interest stukken die ik schreef. Maar dat was niet genoeg voor mij. Ik wilde graag mensen bijstaan en begeleiden bij moeilijke vraagstukken in hun leven.

De belangrijkste basis voor mijn huidige werk is de vierjarige studie Psychosociaal werk aan de Hogeschool Inholland. Een stagejaar in de psychiatrie, onderzoek naar jongeren in rouw en mijn afstudeerscriptie over De Jonge Vrouw in de WAO vormen waardevolle pijlers voor mijn ondergrond als psychosociaal therapeut. Daarna volgden de post HBO-opleiding Coaching en Counselling aan de Academie voor Coaching en Counselling en de post HBO-opleiding Doelgericht Coachen met gebruik van NLP bij De Ommezwaai in Castricum. Verder heb ik trainingen gevolgd op het gebied van Burnout en Overspanning, Stresshantering, Mindfulness, Huiselijk Geweld, Seksueel Geweld, Kinderen en schokkende gebeurtenissen, Trauma-opvang en verschillende therapeutische technieken/methodieken. Ook volgde ik diverse opleidingen en trainingen op het gebied van Rouwbegeleiding. Met de Post-HBO/doctorale leergang Verlieskunde bij Herman de Mönnink in Groningen heb ik mijn specialisatie op het gebied van verliesverwerking bestendigd.

Ik ben aangesloten bij het Nederlands Verbond voor Psychologen psychosociaal therapeuten en Agogen, het NVPA, met als specialisatie Psychosociale therapie, Rouwtherapie en Verliesverwerking. En bij de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding (LSR) ben ik als gecertificeerd rouwbegeleider opgenomen in het verwijsbestand. Om mijn beroepsuitoefening te optimaliseren, ga ik maandelijks in supervisie en neem ik deel aan diverse intervisiegroepen met vakgenoten. En om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in mijn vakgebied, volg ik ieder jaar diverse opleidingen, workshops en trainingen.

Speciaal voor het Tijdschrift voor Coaching schreef ik het artikel "Werken Met Verlies". Om dit te lezen klik hier

 


 terug naar hoofdpagina
allemaal psychisch   
coaching   
reïntegratie   
verlies op het werk   
studenten   
jongeren in rouw
   
spelen    home
 werkwijze
 patricia wouters
 kosten
 contact


terug naar hoofdpaginaterug naar hoofdpaginaterug naar hoofdpagina