terug naar hoofdpagina


Relatietherapie EFT: Emotionally Focused Therapy

In iedere relatie komen wel eens spanningen, ergernissen en verwijten voor. Soms kun je elkaar niet meer bereiken. Misschien lopen de ruzies steeds hoger op, of zwijgen jullie de laatste tijd juist meer dan dat er gepraat wordt. De drukte van werk en kinderen slokt jullie op en vaak ben je te moe om nog echt een gesprek aan te gaan met elkaar. Jullie merken dat je uit elkaar groeit en hebben moeite om elkaar nog echt te begrijpen. Het kan ook zijn dat er veel gebeurd is; ontrouw, kinderloosheid, of misschien hebben jullie een zwaar verlies meegemaakt. Vaak is het zo dat ieder hier anders mee omgaat en dat het dan moeilijk is om elkaar te helpen of op zijn minst nabij te blijven. Verdriet, boosheid, frustratie, eenzaamheid, angst om verlaten te worden… Allemaal gevoelens waar je last van kunt hebben en die jullie in een vervelend patroon naar elkaar toe laten reageren.

Als je in je relatie tegen problemen oploopt, waar jullie zelf niet meer uit komen, dan kan relatietherapie uitkomst bieden. Tijdens zo’n traject richten we ons op jullie emoties en werken we aan het weer leren begrijpen van elkaar, zodat er opnieuw liefde en verbinding komt tussen jullie. We zullen op zoek gaan naar de patronen die jullie hebben ontwikkeld in het praten met en reageren op elkaar. En we zullen ontdekken welke zere plekken jullie ieder vanuit vroeger hebben opgelopen, die nu elke keer in contact met elkaar worden aangeraakt en getriggerd. In deze therapie zullen jullie leren het patroon in jullie relatie beter te herkennen en te begrijpen. Vervolgens kunnen jullie steeds beter je angsten en behoeftes benoemen, waarna jullie uit het patroon kunnen stappen en steeds meer hulp, steun en begrip aan elkaar gaan vragen. Stap voor stap gaan jullie steeds beter met elkaar om, zodat jullie relatie weer veilig en hecht zal worden. Jullie zijn van harte welkom bij me; het werken met liefde vind ik het mooiste wat er is!

Een sessie duurt 1,5 uur en de afspraken vinden één keer per twee weken plaats. Bel of mail me voor informatie of een afspraak voor een eerste kennismaking.

Meer informatie over de relatietherapie die ik beoefen
(de Emotionally Focused Therapy) vind je op de site van EFT:

Stichting EFT Nederlandterug naar hoofdpagina
allemaal psychisch   
coaching   
re´ntegratie   
verlies op het werk   
studenten   
jongeren in rouw
   
spelen    home
 werkwijze
 patricia wouters
 kosten
 contact


terug naar hoofdpaginaterug naar hoofdpaginaterug naar hoofdpagina