terug naar hoofdpagina


Verlies op het werk

Vaak wordt er bij het begrip rouw als eerste gedacht aan verlies van een dierbare door overlijden. Maar ook scheiding, fusie en reorganisatie op het werk, verlies van (psychische) gezondheid, verlies van werk of functie en ongewenste kinderloosheid geven vormen van rouw waardoor iemand een tijd niet optimaal zou kunnen functioneren. Als gevolg hiervan kan een medewerker last ondervinden van gevoelens van stress, angst, paniek en/of depressie. De vraag “Hoe ga ik hiermee om op mijn werk?” staat centraal in het speciaal ontwikkelde traject "Verlies op het werk".

Met het traject "Verlies op het werk" weet woutersvandam uw medewerker te begeleiden bij het leren omgaan met een verlies. Dit traject kan binnen uw organisatie een positieve bijdrage leveren aan verzuimbeperking en verzuimpreventie. Uit onderzoek naar rouw en werk blijkt dat veertig procent van de werknemers zich na verloop van tijd ziek meldt. En 7 procent verliest uiteindelijk zijn of haar baan. Betreurenswaardige cijfers. Immers: goede begeleiding voorkomt uitval!

Ook verzorgt woutersvandam themabijeenkomsten voor teams waarbinnen een verlies heeft plaatsgevonden. Te denken valt aan verlies van een collega door overlijden, maar ook een collega die een dierbare heeft verloren of een afscheidsproces door fusie/reorganisatie kunnen redenen zijn voor een teamsessie “Omgaan met verlies op het werk”.

Tot slot adviseert en traint woutersvandam u en uw organisatie in het kader van het omgaan met verlies bij medewerkers. Speciaal voor HRM en voor beroepskrachten die te maken hebben met verlies bij anderen, zoals gezondheidszorg of uitvaartwezen, ontwikkelen wij trainingen op maat. Klik hier voor informatie.

Wilt u meer informatie over het traject “Verlies op het werk” of wilt u een offerte aanvragen? Ga naar Informatieformulierterug naar hoofdpagina
allemaal psychisch   
   verlies op het werk   
   spelen   
   infoaanvraag   
 home
 patricia wouters
 kosten
 contact


terug naar hoofdpagina
terug naar hoofdpaginaterug naar hoofdpagina