terug naar hoofdpagina


Werkwijze

Vanuit mijn praktijk werk ik als psychosociaal therapeut, waarbij de basis van mijn begeleiding het gesprek vormt. Hierbij maak ik gebruik van diverse methoden en technieken die helpen inzicht te verkrijgen in jouw gedrag, manier van denken en gevoelswereld. Voorbeelden hiervan zijn: Rationeel Emotieve Therapie, Cognitieve Gedragstherapie, Neuro Linguistisch Programmeren, Cliëntgerichte (Gespreks-)
Therapie, Gestalttherapie, Transactionele Analyse, en Psychosynthese. Daarnaast pas ik geregeld creatieve middelen toe, maar ook diverse spelvormen zijn instrumenten die ik inzet.

Mijn ervaring is dat speltechnieken een bijzondere invalshoek bieden om inzicht te verkrijgen in datgene waar je tegenaan loopt. Spel brengt je in contact met een andere emotionele laag dan praten alleen kan doen. Waar nodig zet ik lichaamsgerichte ontspanningsoefeningen in of komen we letterlijk in beweging door een wandeling in het duingebied. Het komt erop neer dat ik per persoon kijk wat er nodig is en op basis daarvan een keuze maak uit de verschillende werkwijzen die ik tot mijn beschikking heb. Ik lever dus maatwerk!

Wat ik van mijn cliënten terugkrijg is dat ik naast mijn deskundigheid als psychosociaal therapeut, het vermogen heb om je op een respectvolle manier in contact te brengen met jouw belangrijkste knelpunten om je daarna te leren hiermee om te gaan. Ik kan op een heldere manier analyseren, kan goed luisteren en stel de goede vragen. Trefwoorden, op mij van toepassing, zijn: transparant, direct en betrokken. Dit is wat ik terugkrijg… Ik nodig jou uit om te ervaren wat jij ervan vindt! Maak een afspraak met me voor een eerste kennismaking met mij en mijn manier van werken. Je bent van harte welkom aan de Wilgenlaan 16 in Heiloo!
 terug naar hoofdpagina
allemaal psychisch   
coaching   
reïntegratie   
verlies op het werk   
studenten   
jongeren in rouw
   
spelen    home
 werkwijze
 patricia wouters
 kosten
 contact


terug naar hoofdpaginaterug naar hoofdpaginaterug naar hoofdpagina