Over

Wie ben ik?

Ik ben Patricia Wouters-van Dam (1969); psychosociaal therapeut, trainer en interventiekundige, met een specialisatie in Verlieskunde en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Na een loopbaan als journalist, heb ik in 1999 besloten een rigoureuze verandering in mijn carrière aan te brengen. Mijn interesse in de mens kwam tot dan toe tot uiting in de human interest stukken die ik schreef. Maar dat was niet genoeg voor mij. Ik wilde graag mensen bijstaan en begeleiden bij moeilijke vraagstukken in hun leven.

Wat doe ik?

Na negen jaar studie en werk in de psychosociale therapie, training en coaching, startte ik in 2007 mijn eigen praktijk. Sindsdien begeleid ik individuen en organisaties bij veranderingen via persoonlijke begeleiding, training en teamtrajecten. Ik geef les in Nederland en België aan beroepscoaches, HR-professionals, bedrijfsartsen, psychologen, mediators en maatschappelijk werkers. Daarnaast geef ik regelmatig lezingen en workshops voor diverse beroepsorganisaties, opleidings- en trainingsinstituten en netwerk-/samenwerkingsverbanden. Voorbeelden van organisaties die mij hiertoe uitnodigen zijn:  NOLOC, NOBCO, LVSC, MfN en vFas (beroepsorganisaties voor coaches, loopbaanprofessionals, supervisoren, (scheidings-)mediators en Familierechtadvocaten).

Hoe werk ik?

Je kunt van mij een betrokken, open en nuchtere houding verwachten, die ik combineer met indringende reflecties. Ik ben eerlijk en confronterend waar nodig. Ik ga altijd op zoek naar onderliggende en repeterende patronen, leg ze bloot en geef inzicht in hoe je ermee kunt omgaan. Met een heldere en verfrissende blik op lastige thema’s, laat ik je graag ervaren dat therapeutische begeleiding niet altijd zwaar of beladen hoeft te zijn. Mijn manier van begeleiding is multimethodisch. Daarmee bedoel ik dat ik de methode of techniek inzet die op dat moment nodig is. Daardoor is alles wat ik doe maatwerk.

Mijn publicaties:

Begeleiden bij Verlies, Verlieskunde in Coaching – Het Complete Loopbaanboek, Uitgeverij Boom/Nelissen, 2015

Verzuimpreventie én goed werkgeverschap: Verliesmanagement binnen organisaties. Geschreven voor het congres “Investeren in Verlies loont!” 

Coachen op de grens van therapie – Tijdschrift voor Coaching, 6 – 2012

Werken met Verlies – Tijdschrift voor Coaching, 12 – 2010

Mijn CV

Om mijn beroepsuitoefening te optimaliseren, onderga ik zelf regelmatig supervisie en neem ik deel aan verschillende intervisiegroepen met vakgenoten. En om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in mijn vakgebied, volg ik ieder jaar diverse opleidingen, workshops en trainingen. Voor mijn opleidingsachtergrond verwijs ik graag naar mijn Linkedinprofiel:

Wat er over mij gezegd wordt

Wat er over mijn trainingen gezegd wordt

Patricia Wouters

Psychosociaal therapeut - Trainer - Interventiekundige

Betrokken - Open - Nuchter

Voor jezelf
Voor organisaties
Voor professionals