(V)echtscheiding

Gaan jij en je partner scheiden, of ben je al gescheiden?
Wil je dat je kinderen hier zo min mogelijk last van hebben?
Wil je verder met je ex als partner in ouderschap?

Een aanzienlijk deel van de echtscheidingen escaleert tot een vechtscheiding. Een ontwikkeling die niet door de partners is gekozen en waarbij kinderen veelal de dupe zijn. Echtscheiding geeft rouw. Deze rouw beleef je meestal individueel. Door het conflict wat je hebt met je ex-partner, zal er voorbijgegaan worden aan wat jullie allebei hebben verloren. Vaak gaat alle aandacht – en energie – uit naar het conflict en is daardoor het verlies minder in beeld.

De SCHIP-aanpak is hierbij behulpzaam. Dit is een heldere, pragmatische aanpak voor post relationele rouw. Tijdens de SCHIP-aanpak doorloop je met je ex-partner in vijf fasen dit rouwproces. Deze fasen zijn: Samenkomen, Conflict en verliesverheldering, Helpend horen, Integratie, Partners in ouderschap. Tijdens dit proces zullen jullie erkenning krijgen voor elkaars kwetsuren, zodat jullie elkaar opnieuw kunnen leren vertrouwen. Het uiteindelijke doel is dat jullie je opnieuw kunnen verbinden met elkaar als ‘Partners in ouderschap’. Het gaat dus niet om loslaten, maar om een nieuwe verbinding aan te gaan.

De kern van de SCHIP-aanpak
  • Reconstructie van de reden van het mislopen van jullie relatie
  • Elkaar niet loslaten maar opnieuw verbinden als partners in ouderschap
  • Gezamenlijk rouwen om de relatie die jullie hebben verloren
  • Aandacht voor het verlies (onder het conflict)
  • Aandacht voor herstel van vertrouwen

Goede ouders zijn jullie allebei, maar hoe worden jullie goede ex-partners? Ooit zijn jullie vol enthousiasme aan jullie relatie begonnen. Hoe zou het zijn als jullie, nu de relatie is misgelopen, deze ook samen in alle zorgvuldigheid en respect naar elkaar toe kunnen beëindigen? En dan is het een misvatting dat je elkaar zult moeten loslaten. Dit is een onmogelijke opdracht, omdat jullie elkaar op alle hoogte- en dieptepunten in het leven van je kinderen gaan tegenkomen. Ik begeleid jullie daarom graag, met behulp van de SCHIP-aanpak, naar een nieuwe verbinding met elkaar. Als Partners in Ouderschap!

Jullie zijn van harte welkom bij me

Bel of mail me gerust om meer te weten of voor een eerste afspraak.

Ik ben gecertificeerd SCHIP-behandelaar. Meer informatie over deze methode vind je op de site van de Schip-aanpak:

 

Patricia Wouters

Psychosociaal therapeut - Trainer - Interventiekundige

Betrokken - Open - Nuchter

Voor jezelf
Voor organisaties
Voor professionals