Voor organisaties

Goede begeleiding bij verandering voorkomt uitval

Een nieuw management, een andere koers, een herverdeling van taken, teams die uit elkaar gaan of juist samen verder moeten … elke verandering heeft invloed op het hele systeem. Dat vraagt om aandacht voor wat er speelt en nodig is. Aandacht voor het management. Voor teams. Voor individuen.

 

Ik begeleid je organisatie graag, zodat er bewustzijn ontstaat over patronen en reflexen die in de weg zitten of juist veel opleveren. Ik dring door tot de kern door te observeren en te confronteren. Zodat er gezamenlijkheid, openheid en richting ontstaat die nodig is om te veranderen. En bovendien uitval beperkt of voorkomt.

Management procesbegeleiding

Na een fusie, reorganisatie of koerswijziging, ligt jullie focus waarschijnlijk bij de medewerkers. Jullie richten het proces voor hen goed in en proberen het beste uit elke medewerker te halen. Maar staan jullie ook stil bij de impact op jullie eigen managementteam?

Lees meer

Teamtrajecten

Samenwerken in een team gaat niet vanzelf, maar vraagt om continue aandacht en coaching. Want elke organisatieverandering of persoonlijke verandering kan impact hebben op de samenwerking in een team. Hebben jullie daarbij aandacht voor de onderstromen en verschillende belangen?

Lees meer

Coaching

Dat jouw organisatie snel verandert, raakt jou ook. Misschien voel je je ‘verandermoe’ en vind je het lastig om te gaan met elke keer weer een ander toekomstperspectief. Of je hebt een persoonlijk verlies geleden, dat impact heeft op je werk. Merk je dat je tegen grenzen of beperkingen aanloopt?

Lees meer

Training

Dat de organisatie verandert, heeft invloed op alle medewerkers. Als HR-adviseur of als teamleider heb je hiermee te maken. Je merkt de weerstand van verschillende teamleden op. Of je ziet hoe sommige mensen achterdochtig worden, heel hard gaan werken of zelfs uitvallen. Ben je interne coach? Dan merk je misschien dat de begeleiding stroef verloopt, het traject vertraagt of je voelt je met lege handen staan bij emotionele reacties van je collega.

Lees meer

Patricia Wouters

Psychosociaal therapeut - Trainer - Interventiekundige

Betrokken - Open - Nuchter

Voor jezelf
Voor organisaties
Voor professionals