Management procesbegeleiding

Na een fusie, reorganisatie of koerswijziging, ligt jullie focus waarschijnlijk bij de medewerkers. Jullie richten het proces voor hen goed in en proberen het beste uit elke medewerker te halen. Maar staan jullie ook stil bij de impact op jullie eigen managementteam?

Elke organisatieverandering heeft impact op het management. Kijken jullie daarom ook naar jullie eigen team? Zijn de rollen in het managementteam herverdeeld? Hoe gaan jullie om met conflicten en verschillende leiderschapsstijlen? Welke krachten zijn er en waar loopt het soms stroef?

Zorg voor een stevig anker

Ik maak jullie graag bewust van ingesleten patronen die in de weg kunnen zitten of juist veel opleveren. Zodat jullie als managementteam koers kunnen bepalen en tot een gezamenlijkheid, scherpte en openheid kunnen komen die beklijft. Zo vormen jullie een veilige basis voor jullie medewerkers, van waaruit jullie veranderingen kunnen doorvoeren die stevig gedragen worden.

Hoe?

Ik werk multimethodisch en systematisch. Dat wil zeggen dat ik de methode of techniek inzet die op dat moment nodig is, dus zonder vastomlijnd draaiboek. Maar wel grondig voorbereid! Ik zoek de grenzen en pijnpunten op. Daarbij spelen we geen rollen, maar roepen we wel situaties op en ontregelen die. Zo komt er naar boven wat er nooit gezegd wordt en wel nodig is. Ook ontdekken we verborgen drijfveren en krachten. Je merkt welke invloed je op jezelf en anderen hebt en welke keuzes je daarin kunt maken. Met als doel om duidelijk te krijgen welk gedrag het beste werkt om te groeien. Als individu en als team.

Patricia Wouters

Psychosociaal therapeut - Trainer - Interventiekundige

Betrokken - Open - Nuchter

Voor jezelf
Voor organisaties
Voor professionals