Verlieskunde in Coaching: Introductieworkshop ONLINE

Werken met verlies vraagt om moed en de kunst van het nabijblijven. Hoe is het voor jou als je stuit op verlies bij jouw coachee of cliënt? Waar word jij geraakt? Er wordt wel eens gezegd “Je kunt je cliënt zo ver brengen als je zelf bent”. Hoe ver ben jij? Hoe ver wil en kun je gaan? En wat kun jij doen om een goede verliesbegeleiding te bieden? In deze workshop gaan we in op deze vragen. Je maakt kennis met de belangrijkste aspecten uit de Verlieskunde en koppelt die aan jouw eigen levenservaringen.

Wat is het resultaat?

Na de workshop heb je meer inzicht in de effecten van verlies of trauma in het dagelijkse leven van jouw coachees. Je gaat naar huis met inzicht in het brede spectrum van verlies en de effecten van onverwerkt verlies. Je leert hoe je coachees deskundig kunt begeleiden bij verlies. En je ontdekt hoe jouw eigen ervaringen meespelen in die begeleiding.

Wat ga je doen?

We behandelen theorie uit de Verlieskunde, zoals ‘de Persoonlijke Archiefkast’, de ‘Hechtingscirkel’ en ‘Unfinished Business Syndroom’. De theorie koppelen we aan demonstraties, oefeningen en reflectie.

Voor wie?

Vaak denk je bij verlies als eerste aan overlijden. Maar er zijn veel vormen van verlies. Denk ook aan reorganisaties op het werk, ziekte of ongewenste kinderloosheid. Deze workshop is daarom geschikt voor: coaches loopbaanprofessionals counselors supervisoren Psychologen mediators bedrijfsmaatschappelijke werkers

Patricia Wouters

Psychosociaal therapeut - Trainer - Interventiekundige

Betrokken - Open - Nuchter

Voor jezelf
Voor organisaties
Voor professionals