Verlieskunde in Familierecht en Scheidingsmediation

Als scheidingsmediator werk je op het snijvlak van verlies en verandering. Een goede omgang met je cliënten kan het proces versnellen. Daarvoor is het goed om inzicht te krijgen in wat zich achter de reacties van je cliënten verschuilt. En hoe verlies ervoor kan zorgen dat het proces stagneert. Wil je meer handvatten om dit goed aan te pakken? Dan is deze training uitermate geschikt voor jou.

 

Wat is het resultaat?

Je bouwt een eigen beroepsmatige en persoonlijke visie op over de aanpak bij verlies. Je weet signalen van verlies op te pikken en kunt redeneren vanuit cliënt-perspectief. Hierdoor weet je in escalerende gesprekken de spanning weg te nemen. Je hebt handvatten ontdekt voor de ondersteuning van je cliënten. En je hebt inzicht gekregen in verlies- en veranderingsprocessen. Maar ook in je eigen kwaliteiten en mogelijkheden!

Wat ga je doen?

We behandelen theorie aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten en koppelen dit aan demonstraties, oefeningen en reflectie. Zo krijg je bijvoorbeeld een overzicht van het brede spectrum van verlies en inzicht in verlies- en veranderingsprocessen. Dat doen we aan de hand van een driedimensioneel model. Ook behandelen we de hechtingstheorie en de hechtingscirkel, waarmee je meer inzicht krijgt in het proces van onthechting bij je cliënten. Daarmee kun je heftige reacties beter plaatsen en vanuit nabijheid vertalen naar je clienten, zodat er meer begrip ontstaat voor elkaar.

Voor Wie?

Deze training is geschikt voor zowel de beginnende als de meer ervaren mediator. Er wordt gewerkt in groepen van minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

Patricia Wouters

Psychosociaal therapeut - Trainer - Interventiekundige

Betrokken - Open - Nuchter

Voor jezelf
Voor organisaties
Voor professionals