Verlieskunde in Coaching: Driedaagse Training

In deze training krijg je helder hoe je jouw cliënt professioneel kunt begeleiden bij verandering en verlies. De training ontvouwt het brede spectrum van verlies en hoe dit zich verhoudt tot hechting. Theorie rondom rouwprocessen, demonstraties en oefeningen wisselen elkaar af. Er wordt gewerkt met persoonlijke levenservaringen. Hierdoor leer je jezelf in te zetten als instrument in de begeleiding met je cliënt.

Wat is het resultaat?

Na deze training heb je een grondige theoretische kennis rondom verlies en rouwprocessen. Denk hierbij aan persoonlijke verliezen. Maar ook werkgerelateerd verlies naar aanleiding van reorganisaties of ontslag, heeft een belangrijke plek in deze training. Je bent in staat signalen van verlies te herkennen en de impact ervan op waarde te schatten. Je hebt handvatten aangereikt gekregen uit de multimethodische verliesbegeleiding. En je leert met deze training je eigen kwaliteiten en mogelijkheden kennen bij het omgaan met verlies.

Wat ga je doen?

We behandelen verschillende rouwtheorieën en koppelen deze aan demonstraties, oefeningen en reflectie. Zo krijg je bijvoorbeeld een overzicht van het brede spectrum van verlies en inzicht in verlies- en rouwprocessen. Dat doen we aan de hand van een driedimensioneel model. Ook leer je om verlies bij je cliënt systematisch in kaart te brengen. We werken met de Hechtingscirkel, je leert een coping-supportanalyse te maken en maakt kennis met multimethodische verliesbegeleiding. Je leert dus werken met verschillende technieken op verschillende niveaus. En altijd cliëntgericht!

Voor wie?

Deze training is geschikt voor loopbaanprofessionals, organisatiecoaches, executive coaches, counsellors, therapeuten, psychologen, (bedrijfs)maatschappelijk werkers, supervisoren, mediators. Ook HR-professionals die in hun rol ruimte hebben voor wat meer verdiepende begeleiding/ondersteuning kunnen aan deze driedaagse deelnemen. De groepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

Patricia Wouters

Psychosociaal therapeut - Trainer - Interventiekundige

Betrokken - Open - Nuchter

Voor jezelf
Voor organisaties
Voor professionals